Министърът на здравеопазването на Румъния Александру Рафила съобщи, че е

...
Министърът на здравеопазването на Румъния Александру Рафила съобщи, че е
Коментари Харесай

ЗАПЛАХА ОТ РАДИАЦИЯ? Румъния започва да раздава йодни таблетки на населението


Министърът на опазването на здравето на Румъния Александру Рафила заяви, че е почнала акцията за разпространяване на хапчета калиев йодид измежду популацията.

„ Тази седмица организираме осведомителната акция, а от идната седмица и разпределението на всички, които имат право, по принцип популацията до 40-годишна възраст “, ​​съобщи на конференция министърът на опазването на здравето Александру Рафила.

„ Това е доста добре. Виждате, че в непосредствена непосредственост до границите на Румъния се води огромен въоръжен спор. Очевидно има и групов спомен за случай, който се случи в Украйна през 1986 година, и е обикновено органите на публичното опазване на здравето да реагират бързо и да намерят решение на всеки случай, който може да възникне по отношение на тази нуклеарна зона. Без да тревожим света по никакъв метод, нямаме причина да вършим това, само че би трябвало да предоставим на популацията един от детайлите, които понижават въздействието на възможен случай, не е евентуален, дублирам, само че е вероятен. Една от тях е тази отбрана или предварителна защита, която се ползва единствено в часовете след сходен случай, единствено по рекомендация на органите на публичното опазване на здравето и това, с цел да е допустимо, хапчетата би трябвало да са владеене на популацията ", сподели той., посочи Александру Рафила.

Здравният министър съобщи в събота, че раздаването на хапчета калиев йодид на популацията може да отнеме две до три седмици, само че уточни, че това ще стане единствено след доста ясна информация на жителите.

Антибиотичната фабрика в Яш създаде 30 милиона таблетки с калиев йодид. По-голямата част от тях към този момент са разпределени в складовете на здравните служби в страната.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР