Министърът на здравеопазването на Норвегия Ингвилд Керкол е плагиатствала части

...
Министърът на здравеопазването на Норвегия Ингвилд Керкол е плагиатствала части
Коментари Харесай

Уличиха норвежкия здравен министър в плагиатство

Министърът на опазването на здравето на Норвегия Ингвилд Керкол е плагиатствала елементи от магистърската си дипломна работа преди три години . Това сочат данните от университетски следствие, оповестява Асошиейтед прес.

Разследването на Nord University в Бодое, Северна Норвегия, откри, че тезата на Керкол от 2021 година съдържа доста по-сериозни неточности от немарливост. Заключението на проверяващите е, че здравният министър следва да бъде лишен от магистърска си степен по здравен мениджмънт.

48-годишната Ингвилд Керкол отхвърля да е плагиатствала . Тя е безапелационна, че не е копирала елементи от дипломната работа на различен студент през 2015 година

Керкол е на поста здравен министър от октомври 2021 година, когато министър председателят Йонас Гар Стьоре показа съдружно държавно управление от личната си Лейбъристка партия и младшата Центристка партия.

Керкол е вторият член на държавното управление упрекнат в плагиатство тази година . През януари Сандра Борх се отдръпна като министър на научните проучвания и висшето обучение, откакто студент откри, че елементи от магистърската теза на Борх, в това число правописни неточности, са копирани от различен създател.
 Премиерът на Румъния бе упрекнат в плагиатство
Премиерът на Румъния бе упрекнат в плагиатство

Николае Чука отхвърля да е копирал текстове в докторската си дисертация
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР