Министърът на здравеопазването на Испания Каролина Дариас обяви, че кривата

Министърът на здравеопазването на Испания Каролина Дариас обяви, че кривата ...

Испания изглежда стигна до платото на заразата с делта коронавируса

Министърът на здравеопазването на Испания Каролина Дариас обяви, че кривата на петата вълна на COVID-19 в страната започва да се изравнява, а кумулативната честота на заразата за период от 14 дни е спаднала до 699,84 случая на 100 000 жители, в сравнение със 701,92 от вчера, съобщава агенция EFE.

Дариас посочи, че тези данни трябва да се разглеждат внимателно и предпазливо, въпреки че е ясно, че това е началото на "спад в растежа и навлизане в плато", пише БГНЕС. Припомняме, че вълната там тръгна в края на юни и началото на юли месец.

Испания е с най-добри ваксинационни показатели в света Испания е с най-добри ваксинационни показатели в света
От 50-те най-населени страни в света Испания отчита най-голям дял на хора от населението, които са напълно ваксинирани срещу Covid-19. ...

В Испания 87% от населението на възраст над 40 години, почти девет от всеки десет, имат пълен курс на ваксинация срещу коронавирус, според последните данни на испанското министерство на здравеопазването. През последните 24 часа са били ваксинирани 567 775 души на територията на страната.

55,7% от населението вече има пълна ваксинация, това са повече от 26,4 милиона испанци, което прави Испания втората държава в Европа след Малта, с най-висок процент население над 40 години с две дози, според министъра на здравеопазването. Според редица експерти обаче, за да не се усети значим ефект от делта коронавируса, напълно ваксинираните трябва да са над 80%.

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com