Министърът на здравеопазването на Испания Каролина Дариас обяви, че кривата

...
Министърът на здравеопазването на Испания Каролина Дариас обяви, че кривата
Коментари Харесай

Испания изглежда стигна до платото на заразата с делта коронавируса

Министърът на опазването на здравето на Испания Каролина Дариас разгласи, че кривата на петата вълна на COVID-19 в страната стартира да се изравнява, а кумулативната периодичност на болестта за интервал от 14 дни е спаднала до 699,84 случая на 100 000 поданици, в съпоставяне със 701,92 от през вчерашния ден, оповестява организация EFE.

Дариас уточни, че тези данни би трябвало да се преглеждат деликатно и внимателно, макар че е ясно, че това е началото на " спад в растежа и нахлуване в плато ", написа БГНЕС. Припомняме, че вълната там потегли в края на юни и началото на юли месец.
 Испания е с най-хубави имунизационни индикатори в света Испания е с най-хубави имунизационни индикатори в света
От 50-те най-населени страни в света Испания регистрира максимален дял на хора от популацията, които са изцяло имунизирани против Covid-19....

В Испания 87% от популацията на възраст над 40 години, съвсем девет от всеки 10, имат цялостен курс на имунизация против ковид, съгласно последните данни на испанското министерство на опазването на здравето. През последните 24 часа са били имунизирани 567 775 души на територията на страната.

55,7% от популацията към този момент има цялостна имунизация, това са повече от 26,4 милиона испанци, което прави Испания втората страна в Европа след Малта, с най-голям % население над 40 години с две дози, съгласно министъра на опазването на здравето. Според редица специалисти обаче, с цел да не се усети важен резултат от делта ковид, изцяло имунизираните би трябвало да са над 80%.

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР