Министърът на здравеопазването на Германия - Йенс Спан - е

...
Министърът на здравеопазването на Германия - Йенс Спан - е
Коментари Харесай

Германският здравен министър изпревари по популярност Меркел

Министърът на опазването на здравето на Германия - Йенс Спан - е най-популярният политик на страната, сочи социологическо изследване на маркетинговата компания Kantar, оповестено на 27 декември в локалния ежедневник "Билд ". Което усилва вероятността той да е идващият водач на най-голямото европейско стопанство.

Четиридесет годишният Спан от дълго време е считан за изгряващата звезда на Християндемократическия съюз на канцлера Ангела Меркел. Преобладаващо е мнението, че той има основен принос за относително сполучливото ръководство и справяне с пандемията от COVID-19 в Германия.

Според анкетата на Kantar, 52% от участниците са показали, че Спан би трябвало да играе водеща роля в немската политика през 2021-а против 28% в края на 2019-а. Меркел е получила утвърждението на 51% от интервюираните - с 11% повече отолкото през предходната година. По оценка на организацията "Спан несъмнено е спечелилият на годината ".

Меркел ще се отдръпна от ръководството след идващите избори в Германия през септември 2021-а след повече от 15 години отпред на европейския стопански мотор. Християндемократическият съюз ще избере нов водач и евентуален претендент за канцлер на виртуален конгрес през януари.

Спан поддържа Армин Лашет - министър председателят на провинция Северен Рейн-Вестфалия. Дългогодишният противник на Меркел - Фридрих Мерц, и някогашният министър на околната среда Норберт Рьотген също вземат участие в напреварата за лидер на християндемократите. Победителят евентуално ще е и претендентът на консервативния блок за правоприемник на Меркел, макар че министър председателят на Бавария - Маркус Зьодер, който е водач на сестринската партия на Християндемократическия съюз - също ще бъде поканен да се включи в надпреварата.

Всъщност, точно Зьодер е третият по известност немски политик, съгласно анкетата на Kantar, с 50% утвърждение. Финансовият министър и вице-канцлер Олаф Шолц, който е претендентът на социалдемократите за креслото на Меркел, е четвърти с 47% утвърждение. Мерц получава поддръжка от 37% от интервюираните и е на шесто място, Лашет е осми с 31%, а Рьотген е девети с 29 %.

Въпреки че Спан поддържа Лашет, има възможност точно Спан да бъде помолен да се включи в конкуренцията за канцлер от партията на консерваторите, в случай че се откри, че той има максимален късмет да завоюва изборите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР