Министърът на здравеопазването на Германия Йенс Шпан е заявил пред

...
Министърът на здравеопазването на Германия Йенс Шпан е заявил пред
Коментари Харесай

Германия започва преговори за Спутник V, не се доверява на ЕК?

Министърът на опазването на здравето на Германия Йенс Шпан е декларирал пред сътрудниците си от Европейски Съюз, че Берлин стартира договаряния за закупуване на съветската ваксина против ковид " Спутник V " , оповестиха трима дипломати от Общността, осведоми " Политико ".

Източниците удостоверяват информацията, оповестена за първи път от " Ройтерс ". Дипломатите обявиха, че Шпан е направил известието по време на видеоконференция на здравните министри на страните членки малко след изказването на премиера на Бавария Маркус Зьодер пред публицисти, че провинцията
 Европейски Съюз свикан за единение за усилване на доверието към имунизацията на AstraZeneca
Европейски Съюз свикан за единение за усилване на доверието към имунизацията на AstraZeneca

Призоваваме здравните министри да следват съгласуван метод

По време на видеоконференцията здравният министър на Малта настоя за общ метод на Европейски Съюз и изиска от Комисията да стартира договаряния за закупуване на " Спутник V " , тъй че целият блок да може да я ползва щом бъде утвърдена от Европейската организация по медикаментите, съгласно двама от дипломатите.

Комисарят по опазването на здравето Стела Кириакидис обаче изрично е декларирала, че Комисията не може да направи това, като е пояснила, че не може да подписа авансово съглашение за ваксина, която към този момент е основана и има стеснен потенциал за произвеждане на " Спутник V " в Европейски Съюз, съгласно двамата дипломати.

Третият европейски посланик означи, че мненията на Шпан демонстрират съмнение към Комисията във връзка с имунизационната стратегия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР