Министърът на здравеопазването на Германия, членът на Християндемократическия съюз (ХДС)

...
Министърът на здравеопазването на Германия, членът на Християндемократическия съюз (ХДС)
Коментари Харесай

Здравният министър на Германия се цели в поста на Меркел

Министърът на опазването на здравето на Германия, членът на Християндемократическия съюз (ХДС) Йенс Шпан, преглежда опцията да влезе в конкуренцията за правоприемник на креслото на канцлера Ангела Меркел, оповестява в петък Bild, като се базира на източници в политическите кръгове.
Според таблоида, политикът е обсъждал този сюжет няколко пъти в телефонни диалози с „ авторитетни представители на ХДС “ през последните седмици.
 Германия ускорява сигурността на Бундестага Германия ускорява сигурността на Бундестага
Германия ще изследва въпроса с повишението на сигурността на парламент след митингите във Вашингтон тази нощ, съобщи през днешния ден ръководителят...
Кандидатите за поста ръководител на ХДС са трима: министър-председателят на федерална провинция Северен Рейн-Вестфалия Армин Лашет, някогашният водач на парламентарната секта Фридрих Мерц и ръководителят на парламентарната комисия по външна политика Норберт Рьотген. Нов водач ще бъде определен на конгреса на немските консерватори на 15-16 януари.
Обикновено водачът на партията става претендент за канцлерския пост, само че това не е наложително. Сега Шпан е част от предизборния екип на Лашет. Според сюжета, разказан в медиите, е допустимо здравният министър да стане претендент, в случай че рейтингите му до пролетта бъдат по-високи от тези на Лашет. Второто изискване е точно последният да е ръководител на партията по това време. Самият Шпан не удостоверява такава информация.
Сега ХДС се оглавява от Анегрет Крамп-Каренбауер, която размени Ангела Меркел на партийната позиция. Меркел продължава да е на поста канцлер, само че няма да се кандидатира за нов мандат. Следващите избори за Бундестаг, след които ще бъде образувано ново държавно управление, ще се проведат на 26 септември 2021 година.
По време на Йенс Шпан закупи известност измежду популацията. Според социологическите изследвания през декември 52% от интервюираните са се изказали в интерес на това той да има „ оптимално вероятното въздействие в политиката “ в Германия през 2021 година. Това е с 1% повече, в сравнение с за Меркел. Но още през януари ръководителят на министерството беше изправен пред сериозна рецензия заради темповете на имунизация: някои политици и медии считат, че темповете на акцията за имунизация са прекомерно мудни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР