Министърът на здравеопазването ме информира за одитния доклад още миналата

...
Министърът на здравеопазването ме информира за одитния доклад още миналата
Коментари Харесай

Денков за Пирогов: Това е изцяло в правомощията на здравния министър

" Министърът на опазването на здравето ме осведоми за одитния отчет още предходната седмица, беше явен, че има притеснителни изказвания, беше въпрос на време и процедура да се вземе решение. Това е напълно в неговите пълномощия. " Това съобщи министър председателят Николай Денков пред публицисти във връзка оповестения от ГЕРБ протест на съвещанията на Народно събрание след уволнението на шефа на " Пирогов ".

" Изненадан съм от тази нападателна реакция, тъй като работата на Народното събрание е да приема бюджета и законите, в случай че главната му задача е да гледа кой шеф на болница, е заменен има проблем. Всеки би трябвало да си гледа дилемите, които подхождат на институцията. Има способи Народно събрание да се намеси в този развой - да извикат министъра и да го изслушат, само че не е това методът да блокираш бюджета ", съобщи още министър председателят.

Денков акцентира, че той не е имал ангажимент към ГЕРБ, че няма да се освобождава шефът на " Пирогов ".

" Министърът има права. Когато той твърди, че има учредения и има съответните отчети, може да пристъпи към съответните дейности. Аз съм осведомен, не съм му казвал да го прави, само че не мога и да го спра, тъй като ще излезе, че аз му влияя върху работата ", добави Николай Денков.

Той разяснява, че чака от здравния министър да отбрани позицията, която е изложил, да я показа пред народните представители и обществеността и да отбрани, че е бил прав.

" Крайно време е да се разберем кой какви пълномощия има ", акцентира министър председателят.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР