Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов изрази пред журналисти готовността си

...
Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов изрази пред журналисти готовността си
Коментари Харесай

Ангелов готов да бъде първият ваксиниран българин на 27 декември

Министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов изрази пред публицисти готовността си да бъде първият българин, имунизиран против COVID-19 на 27 декември. Министър Ангелов съобщи на центровете за незабавна здравна помощ в Бургас, Варна, Велико Търново, Пловдив, Русе, Сливен и Стара Загора 20 нови оборудвани коли за спешна помощ. Досега по плана за модернизиране на незабавната помощ са предоставени 280 коли за спешна помощ.
Очаква се първата доставка на имунизациите да бъде в България на 25 или 26 декември, уточни той. Те ще бъдат доставени в склада на " БулБио ", а по-късно ще бъдат превозени до фризерите на шест районни здравни инспекции /РЗИ/.

Първата пратка ще бъде със алегорично количество ваксини - 9750 дози за над четири хиляди български жители. Останалата част от имунизациите се чака след Нова година. Вероятно с първата доставка на имунизациите ще бъдат ваксинирани искащите в три огромни града.

Днес още веднъж ще има среща с всички, отговарящи за логистиката на имунизациите, - шефовете на шестте РЗИ, ръководителят на Националиня имунизационен щаб, представители на " БулБио ", с цел да се посочи всичко, обвързвано с логистиката на имунизациите в страната, както и методът, по който те ще бъдат превозени до България, добави министър Ангелов.

Очаква се през днешния ден да бъде издадена заповед, с която резултатите от антигенните проби ще могат да се приравняват към резулатите от PCR тестванията. Отчитането им в статистиката ще стартира незабавно откакто заповедта влезе в действие, означи министър Ангелов.

Продължава да се усилва броят на медиците, искащи да се имунизират, добави Костадин Ангелов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР