Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев нареди от утре, 21 април,

...
Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев нареди от утре, 21 април,
Коментари Харесай

Възобновяват се детските и женски консултации, имунизациите и приемът в болници

Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев подреди от на следващия ден, 21 април, да бъдат обновени плановите детски съвещания, главните наложителни имунизации, според член 19 от Наредба № 15 за имунизациите в Република България, женските съвещания, както и плановият банкет в лечебните заведения. Те бяха спрени след оповестяването на изключителното състояние поради ковид на 13 март.
Детските съвещания и дейностите по слагане на наложителните имунизации ще се правят в дните вторник и четвъртък, като в посочените дни общопрактикуващите лекари не следва да обслужват други лица от своите пациентски листи. Детските съвещания и дейностите, свързани със наложителните имунизации, ще се организират при строго съблюдаване на противоепидемичните ограничения и след авансово записан час, за попречване скупчването на хора пред лекарските кабинети. Предварителното записване на час е наложително и за провеждането на женските съвещания, и за реализирането на медицински прегледи и съвещания в диагностично-консултативните центрове и медицинските центрове.
От на следващия ден поетапно ще бъдат обновени приемът и провеждането на плановата лечебна и оперативна активност, като в началото ще бъдат одобрявани най-належащите случаи. За възобновяване на тези действия заяви още през вчерашния ден основният здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР