Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров се срещна с посланика

...
Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров се срещна с посланика
Коментари Харесай

Служебният министър Кацаров: Едва 17,5% от българските граждани над 60 г. са с поставена първа доза ваксина

Министърът на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров се срещна с посланика на Съединени американски щати в България Н.Пр. Херо Мустафа. Поводът за срещата е идването на подаяние от Офиса за военно съдействие за Националния център по заразни и паразитни заболявания. Дарението се състои в консумативи за осъществяване на PCR проби. Д-р Кацаров изрази признателност към дипломат Мустафа и нейния екип за предоставеното подаяние от американска страна, оповестяват от Министерство на здравеопазването.

Двамата откроиха провокациите, пред които са изправени страните в продължаващата към този момент повече от година и половина пандемия, подбудена от COVID-19. Министър Кацаров срещна дипломат Мустафа с целите си като министър на опазването на здравето. Той акцентира, че вниманието му ще бъде ориентирано към увеличение на обсега на имунизация в страната като задачата е предпочитано да бъдат имунизирани най-застрашените граждани-лицата над 60 години.

Д-р Кацаров уточни, че едвам 17,5% от българските жители над 60 години са с сложена първа доза ваксина против COVID-19. " Това е и възрастовата група, която боледува най-тежко ", изясни министърът на опазването на здравето. Средната възраст на умрелите български жители, при които е открита коронавирусна зараза, е 72 години, стана ясно от думите на доктор Кацаров.

Той сподели още, че Министерство на здравеопазването е основало организация за ваксиниране на трудноподвижните лица и живеещите в труднодостъпни региони. На собствен ред дипломат Мустафа сложи въпроса за Плана за възобновяване и резистентност в областите от компетенциите на Министерство на здравеопазването. Д-р Кацаров уточни, че следва той да бъде поправен в посока електронно опазване на здравето, цифровизация и внедряване на нови технологии. В умозаключение, министър Кацаров и дипломат Мустафа показаха вяра за задълбочаване на съдействието в региона на предварителната защита и контрола на болесттите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР