Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров дава пресконференция за актуалната

...
Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров дава пресконференция за актуалната
Коментари Харесай

Здравният министър с допълнителна информация за мерките и сертификата за преболедуване

Министърът на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров дава конференция за настоящата обстановка с COVID-19 и въведените в страната противоепидемични ограничения.

Проучихме дали е допустимо дали може да се удължи периода от 6 на 12 месеца на документа за преболедуване на COVID-19, уточни Кацаров по време на брифинга.

Към момента са получени две мнения. В тях се показва, че единомислещо одобряват да се удължи периода от 6 на 12 месеца.
 Здравният министър: Антителата не потвърждават нищо, има предложение за документ след първа игла Здравният министър: Антителата не потвърждават нищо, има предложение за документ след първа игла
Хората с високи равнища на антитела няма да може да си извадят " зелен документ ". Това съобщи пред Bulgaria ON AIR министърът на здравеопа...

Вероятно още през днешния ден ще бъде допълнена заповедта на министъра и документът за преболедуване ще е годен за период от 12 месеца, само че единствено в границите на страната.

За поставилите първа доза от имунизацията, ще има документ, който да има същата функционалност на зелен документ, до момента в който се сложи втората доза.

До понеделник при инспекция от РЗИ в обектите, където ще се влиза единствено със зелен документ, при определяне на нарушавания, ще се издава единствено наставление.

Ще бъдат предоставени безвъзмездни антигенни проби на засегнатите обекти от заповедта на здравния министър. Компетентно лице ще прави тестванията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР