Министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев посети МБАЛ Д-р Стамен

...
Министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев посети МБАЛ Д-р Стамен
Коментари Харесай

Здравният министър посети болницата в Монтана, откривайки модерна апаратура

Министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев посети МБАЛ „ Д-р Стамен Илиев “ в Монтана, оповестиха от здравното ведомство. Той откри съвременна инсталация за диагностика в лечебното заведение – цифров графичен рентгенов уред за отделението по пулмология и фтизиатрия.

„ Техниката е последно потомство, като Министерство на здравеопазването е отпуснало за апарата 360 000 лв.. Когато министерството, управлението на болничното заведение и кмета на общината в даденото обитаемо място работят в синхрон, това постоянно води до положителни резултати “, съобщи министър Меджидиев. Той акцентира, че лечебното заведение e без финансови отговорности , добре окомплектовано с инсталация и с личен състав.

„ Министерство на здравеопазването ще отпусне средства за закупуване на видео-гастроентероскоп и за създаване на хеликоптерна площадка за бързо превозване по въздуха на пациенти, нуждаещи се от незабавна здравна помощ. За построяването на площадката болничното заведение ще разгласи социална поръчка, а специалистите ще уточнят най-удобното място “ , добави министърът.

Вчера здравният министър организира оперативна среща с управлението на МБАЛ „ Д-р Стамен Илиев “, на която бяха дискутирани въпроси, свързани с работата на ЛЗ.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР