Министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев посети днес симулационния център

...
Министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев посети днес симулационния център
Коментари Харесай

Меджидиев: Обменяме опит с Италия по оказване на спешна медицинска помощ по въздуха

Министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев посети през днешния ден симулационния център на Военномедицинската академия. Там той се срещна с процеса на образование на първата група от 50 лекари и експерти, които ще оказват незабавна здравна помощ по въздуха. Началникът на ВМА генерал-майор проф. Венцислав Мутафчийски сподели на министър Меджидиев базата и оборудването във всяка една от залите, в които ще се организират практическите учения.

„ След визитата ми в Италия, от техния симулационен център показаха подготвеност да посрещнат наши преподаватели. Този продан на опит ще бъде доста скъп, тъй че ние ще организираме това посещаване и още след десетина дни ще изпратим наши преподаватели, които на място да се срещнат в елементи с точното съоръжение, което ще има в нашите хеликоптери “, съобщи министър Меджидиев.

Той означи, че е впечатлен от симулационния център на ВМА и организацията, основана от ген. Мутафчийски. Той напомни, че неотдавна е посетил базата в Пиемонт – Торино, където се приготвят нашите хеликоптери.

„ Там се срещнах и с техния симулационен център, с здравното съоръжение на хеликоптерите. Това, което виждам тук, е съвсем същото. Колегите, които започнаха образованието си, към момента са на теоретичната част, само че с помощта на тези зали и това съоръжение, ще могат да се срещнат с действителната конюнктура в един подобен хеликоптер. Манекените, които са сложени също са доста висок клас, тъй че лекарите и медицинските експерти тук ще разполагат с всичко належащо за своето образование “, уточни още министърът на опазването на здравето.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР