Министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев и заместник-министър председателят по

...
Министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев и заместник-министър председателят по
Коментари Харесай

Демерджиев и Меджидиев посетиха транспортираното дете в Пирогов със Спартан от Бургас

Министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев и заместник-министър ръководителят по публичен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев посетиха УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “, до където на 21 февруари 6-годишно дете, в сериозно положение, беше приведено със аероплан „ Спартан “ от УМБАЛ – Бургас.

„ Такива моменти осмислят живота ни. Радвам се, че развръзката в този случай е позитивна, че с общи старания на сътрудниците лекари от двете лечебни заведения и незабавна помощ и на институциите успяхме да спасим един живот “, уточни министър Меджидиев, оповестяват от Министерство на здравеопазването.



В момента детето е в положително общо положение, с положителни индикатори и възобновени витални функционалности. Предстои му възстановителна рехабилитация с оглед дългия престой в реанимацията на „ Пирогов “.

„ Това е следващото знамение, което осмисля освен един мандат на длъжностен министър, а целия живот на един човек. Нямам думи, с цел да изразя благодарността си към лекарите, които я избавиха “, съобщи министър Демерджиев.



Припомняме, че на 21 февруари, дете на 6 години в сериозно положение, с остра вирусна зараза (грип А, преболедувало скарлатина) и съпътстващи затруднения, беше превозено със аероплан „ Спартан “ от Бургас до София.

Министърът на опазването на здравето координира опцията за реализирането на полета с министъра на защитата. Реанимационен екип на „ Пирогов “ извърши консултация на детето в УМБАЛ – Бургас и след оценка на клиничното му положение то беше превозено до София и приведено в Клиниката по детска анестезиология и интензивно лекуване на „ Пирогов “.



На място в „ Пирогов “ двамата министри разговаряха с родителите на 6-годишното дете, които показаха своята признателност за оказаната помощ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР