Министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев даде брифинг след заседанието

...
Министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев даде брифинг след заседанието
Коментари Харесай

Асен Меджидиев за разменените бебета: Според мен, става въпрос за човешка грешка, небрежност на персонала

Министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев даде брифинг след съвещанието на Министерски съвет, на който разяснява обстановката в разменените бебета в София.  " Става въпрос за 2 родилки, които са родили през септември месец в един и същи ден, едновременно. Според мен става въпрос за човешка неточност, немарливост на личния състав ", съобщи той.

По думите му гривната на родилката не е съвпадала с гривната на детето.

" Има разминаване при слагането им в количките. Номерата на гривните би трябвало да се ревизират, с изключение на при първия контакт на майката с бебето, и при изписването им от болничното заведение. На няколко стадия от веригата е проявена немарливост ", добави доктор Асен Меджидиев.

Според него има вяра, че този случай ще се реши с удобен излаз. Проведени са ДНК проби и на двете родилки, както и на двете деца.

" Надявам се, че всяка родилка ще бъде със своето лично детенце. След инспекциите ще се вземат доста съществени ограничения, ще започват инспекции и в други АГ лечебни заведения ", добави доктор Асен Меджидиев.

Той разясни, че сигналът за случая до здравното министерство е постъпил късно.

" Всеки ще понесе виновността си, значимо е казусът да бъде с верен излаз, наша задача е да уточним кой каква неточност е позволил ", сподели още доктор Асен Меджидиев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР