Министърът на вътрешните работи Валентин Радев заяви пред БНТ, че

...
Министърът на вътрешните работи Валентин Радев заяви пред БНТ, че
Коментари Харесай

Все още не се знае кой ще поддържа оградата по границата с Турция, заяви вътрешният министър

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев съобщи пред Българска национална телевизия, че към момента не се знае кой ще поддържа оградата по границата с Турция. По думите му оборудването се построява от регионалните шефове и това значи, че ще бъде тяхна благосъстоятелност, за която ще носят отговорност. Министерство на вътрешните работи от своя страна пък има ангажимент с защитата на оградата.

Радев изясни, че от Гранична полиция са изявили предпочитание те да поддържат оборудването, с което той е склонен. Причината – вътрешното министерство ще може доста по-бързо да извърши ремонт на оградата, защото регионалните администрации ще би трябвало да разгласят публични поръчки, което ще забави процеса. Изчисленията показвали, че ще са нужни към 200 хиляди лева годишно за поддръжка на оборудването.

Оградата по границата с Турция е съвсем подготвена и остават още 4-5 километра до реализацията на плана. Радев добави, че следва да се слагат и камери за наблюдаване и по този начин сигурността щяла да се увеличи двойно.

Вътрешният министър посочи, че е останал сюрпризиран от решението на синдиката в Министерство на вътрешните работи да разгласи митинг на 5 юли, с който ще се изиска нарастване на заплатите в бранша и пари за нови униформи. Според него сходни въпроси се вземат решение на заседания с присъединяване на всички страни.

" Първата ми среща с премиера като министър беше за униформите. Той ми сподели, че желае служителите на реда да наподобяват добре. Ако пък няма актуализация на бюджета, ще е мъчно да се усилят заплатите тази година ", съобщи Радев.

По думите му все по-малко хора желаят да работят на терен. Това затруднявало и оформянето на мобилни групи, които да обикалят по дребните обитаеми места. Вътрешният министър добави, че са нужни 5000 такива служители на реда, като до края на тази година 1000 ще бъдат назначени.

Радев сподели още, че има желание да изпрати спомагателни лектори в Министерство на вътрешните работи академията в Симеоново, с цел да се усъвършенства образованието и да се усили потенциала на проверяващите служители на реда.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР