Министърът на вътрешните работи Валентин Радев проведе работна среща със

...
Министърът на вътрешните работи Валентин Радев проведе работна среща със
Коментари Харесай

Валентин Радев: Оградата по границата е готова на 100%



Министърът на вътрешните работи Валентин Радев организира работна среща със словашкия си сътрудник Роберт Калиняк. Една от главните тематики, които разискаха двамата беше какви ограничения за сигурност би трябвало да обезпечи България по време на европредседателството в страната ни, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Радев разгласи, че до месец системите за сигурност ще бъдат подготвени. Словашкият вътрешен министър пък даде обещание да изпрати специалисти, които да сътрудничат на българските си сътрудници.

Относно граничното оборудване, министър Радев разгласи, че оградата по границата е подготвена на 100%. „ В момента регионалните шефове, които отговаряха за строителството приготвят протоколи за предаване на оборудването на Министерство на вътрешните работи. Това оборудване следва да бъде обект от стратегическо значение “, акцентира вътрешният министър на България.

Роберт Калиняк сподели, че неведнъж е бил на нашата граница, тъй като това е граница на Европейски Съюз и пази всички страни в съюза от мигрантската вълна. Според него е доста значимо по какъв начин ще бъде разпределен човешкият запас и техниката на терен. „ Техниката ви е в доста положително положение “, означи словашкият вътрешен министър. Той сподели още, че постоянно е подготвен да сътрудничи на българските управляващи.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР