Министърът на вътрешните работи Валентин Радев обяви, че оградата по

...
Министърът на вътрешните работи Валентин Радев обяви, че оградата по
Коментари Харесай

Вътрешният министър обяви оградата по границата за завършена

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев разгласи, че оградата по границата с Турция е изцяло приключена,.

" Изградихме към този момент изцяло 100% инженерното възпрепятстващо оборудване ", сподели Радев, представен от БГНЕС. " Сега се опитваме да го надграждане и сме траяли, в този момент в действителност възвръщаме част от системите, които не работеха ", добави той. Радев посочи, че става дима за сензорите, датчиците и камерите, за чието слагане бе обезпечено и европейско финансиране. По думите му в този момент остава оборудването да бъде предадено по процедурата на Министерство на вътрешните работи.

Вчера, малко преди да се разбере, че част от оградата е потърпевша тежко при наводнения в региона на Малко Търново, държавното управление я добави към стратегическите обекти от голяма важност за националната сигурност. Радев изясни и за какво е направено това - с цел да бъде оградата " предпазена от очите и ушите на тези, които са недобронамерени към България и към Европа ". " Това което ще вършим от тук натам по цялото оборудване сред България и Турция би трябвало да остава някак по в загадка и по-далече от очите и ушите на тези, които желаят да минават през нея ", счита той.

" Досега системата физическата е построена цялата, само че тези датчици и системи, които следят в дълбочина от България към Турция бяха построени тук-там, които са били до момента лесни за прекосяване. Сега ние би трябвало да наситим и сред тях тук-там, където са незадоволително обезпечени посредством физическа защита ", сподели министърът. " Точно там ще хвърлим тези сили и средства с нужните публични поръчки ", добави той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР