Министърът на вътрешните работи Валентин Радев обяви, че ако има

...
Министърът на вътрешните работи Валентин Радев обяви, че ако има
Коментари Харесай

МВР готово да поправя грешки в текстовете за частната охрана

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев разгласи, че в случай че има пропуски в Закона за частната охранителна активност, той е подготвен да ги поправи. 

Това сподели той пред публицисти във връзка това, че президентът и основният прокурор дадоха последните промени в закона Конституционния съд (КС). Текстовете, които бяха признати дефинитивно, плануват кметовете да могат да наемат частни компании, с цел да охраняват цели обитаеми места. 

Държавният глава дефинира тази опция като  " отвод на страната да си извършва функционалностите си ", а прокуратурата изрази терзанията си, че по този начин обитаемоте места ще се трансфорат в страна в страната.

" И сега по този закон Министерство на вътрешните работи управлява всички действия на тези охранителни компании и техните членове. Искаме да има правила. Предполагам всеки в тази страна го желае ", разяснява Радев. 

По думите му и до момента е имало частни охранители на цели обитаеми места, само че в този момент към този момент е узаконено и са поставени " едни правила ". " Сега единствено доуточнихме някакви елементи след необятно разискване дълго време с присъединяване в това число и неправителствени организации. Но прокуратурата и президента намират някакви недостатъци. Нека мине Конституционния съд, ще се съобразим с тях ", сподели той. 

Той разяснява, че си изяснява решението на прокуратурата и президента с това да сезират Конституционен съд с това, че се пробват да " намерят салдото " до каква степен е частната защита и къде би трябвало да е полицията.

" Така работи страната. Ако някъде има някакви пропуски - ние ще се съобразим ", повтори Радев.

Вътрешният министър каза още, че е подготвен когато и да е да изяснява какво тъкмо е заложил в признатите промени, само че не пожела да даде такива елементи пред публицистите. " Сега едва ли ще ви изтъквам всичко, което сме заложили. Много неща има вътре. Важното е, че с този закон усилваме или подобряваме разпоредбите ", разяснява той.

" Зададох си въпроса абдикираме ли, както ни упрекна опозицията. Според мен - не ", сподели още министърът. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР