Министърът на вътрешните работи Валентин Радев изрази очакването МВР да

...
Министърът на вътрешните работи Валентин Радев изрази очакването МВР да
Коментари Харесай

Радев очаква новият софтуер на МВР да допринесе за повече сигурност

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев изрази упованието Министерство на вътрешните работи да противодейства по-добре против тероризма с новопридобития програмен продукт за работа с електронни устройства. Той приказва по тематиката пред български публицисти в Европейския парламент в Брюксел.

Министърът разяснява, че спорните медийни информации за софтуера за разкодиране на електронни устройства от Министерство на вътрешните работи са поради това, че доверието в институциите не е на нужното равнище. Никой нямаше да се съмнява в БОП - там, където е този програмен продукт, в случай че имаше по-голямо доверие, и за това сме отговорни всички по веригата. По-добре е повече програмен продукт да купим, в случай че имаме средства, и да се следи всичко. Някой, в случай че има опасения от това, да знае, че това е цената за сигурността, съобщи Радев.

ГДБОП към този момент може да шпионира най-популярните обществени мрежи

" Колкото повече ни наблюдават, слушат - законно, толкоз по-добре, тъй като ще заловен неприятните - тези, които ни мислят неприятното. Може би някакви радикални детайли или бъдещи терористи. Надявам се и имам вяра, че потреблението на този програмен продукт ще бъде по закон. Всички би трябвало по този начин да гледат на него, а не да се тормозят, че се употребява за други потребности. Било е в предишното, уповавам се в бъдеще да не се случва. По-добре да сме по-сигурни, даже някъде да минем границата - да го използваме не както би трябвало. По-добре това, в сравнение с да пропуснем някакви терористи ", разясни министърът.
 
 Министърът на вътрешните работи Валентин Радев БГНЕС
Симеонов: Службите ще преследват всички, които подклаждат етническа ненавист в обществените мрежи

Радев означи, че отпуснатите от Европейска комисия на България спомагателни 1.2 милиона евро по въпросите с бежанците са част от утвърдените 160 милиона евро за нашата страна. България сама към този момент даде 100 милиона евро за построяването на цялата ограда (по границата с Турция). Направили сме тази инвестиция и чакаме взаимност, уточни той.

Какво да (не) вършим в онлайн пространството, с цел да се защитим от рискове?

Министърът добави, че Европейска комисия е удължила с 12 месеца периода за усвояването на цялата сума. По неговите думи Министерство на вътрешните работи се пробва да направи по този начин, че усвояването да бъде бързо и да не се наложи ново искане за удължение на периода. Тези пари са за конфигуриране на инженерното оборудване, желаеме да прибавим спомагателни камери, сензори - огромна част от тези пари ще отидат за това, посочи министърът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР