Министърът на вътрешните работи Валентин Радев и директорът на ГД

...
Министърът на вътрешните работи Валентин Радев и директорът на ГД
Коментари Харесай

Противопожарната служба в Брусарци няма да бъде закривана

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев и шефът на Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " основен комисар Николай Николов посетиха през днешния ден град Брусарци и се срещнаха с кмета на общината Наташа Михайлова, регионалния шеф на Монтана Росен Белчев и обществеността.

Повод за визитата станаха митинги на локалните хора против желанието на Министерството на вътрешните работи да закрие пожарната работа в Брусарци, а работещите в нея 11 пожарникари да бъдат преместени в пожарната в град Лом.

Пред общината в Брусарци министър Радев бе посрещнат от стотина души , които желаеха противопожарната работа в града да остане. Те обявиха, че община Брусарци е с огромна територия, обгръща доста плодородни земи, на които се отглежда богата годишна продукция и през горещините в летните месеци постоянно пламват пожари. Те оповестиха, че ще е мъчно ниви и градини да се опазят от пожари без наоколо да има пожарна.

След като изслуша локалните хора и управлението на общината Валентин Радев съобщи, че съгласно него в Брусарци е позволена неточност, че не е обяснено на хората какво тъкмо се прави и за какво се прави. Министърът заяви, че съгласно специалистите в прожарогасенето една пожарна промяна е ефикасна, в случай че включва минимум трима пожарникари.

В сектора в Брусарци работят общо 11 пожарникари и дежурят по двама на промяна. Заради това управлението на Министерство на вътрешните работи е направило обзор на пожарите в обособените противопожарни сектори и е открило, че в 12 от тях те са малцина и хората дежурят по двама.

Заради това е решено тези сектори да бъдат преструктурирани като пожарникарите бъдат преместени на работа в по-големите сектори, без никой да бъде уволнен.

След като разбрали за недоволството на хората в някои дребни общини като Брусарци, от управлението на Министерство на вътрешните работи са решили някои от тези 12 сектори да бъдат оставени да съществуват , без значение, че в тях дежурят по-малко от трима пожарникари на промяна.

Такова е и предлагането на Министерство на вътрешните работи, което следва да бъде прегледано в Народното събрание.

" Ще се съобразим с решението на Народното събрание, каквото и да бъде то ", разгласи министър Валентин Радев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР