Министърът на вътрешните работи Валентин Радев бе изслушан в Комисията

...
Министърът на вътрешните работи Валентин Радев бе изслушан в Комисията
Коментари Харесай

Вътрешният министър: Полицаите трябва да вдъхват респект

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев бе изслушан в Комисията по вътрешен ред и сигурност, съобщи кореспондент на Novini.bg

От представители на Българска социалистическа партия му бе заложен въпрос какви съответни дейности ще предприеме за решение на казуса с незаетите щатове в Министерство на вътрешните работи. Радев съобщи, че все още недокомплектът е към 4000 души, като до края на годината се чака да бъдат назначени 1000 чиновници. Към момента се организират състезания, само че нямаме задоволително претенденти, които да покриват тестванията по просветеност и физическа подготовка. Надявам се до Нова година потенциалът на вътрешното ведомство да бъде нараснали с 1000 души, уточни Радев.

Министърът на вътрешните работи призна, че във ведомството в действителност има съществени проблеми по отношение на назначението на фрагменти. Радев сподели, че самият той доста държи служителите на реда да вдъхват почит, да наподобяват и да се държат по този начин, че хората да ги харесват.

От Българска социалистическа партия още веднъж нападнаха вътрешния министър по отношение на инспекциите, при които при прекъсване на автомобила ще се ревизира освен водачът, само че и спътниците му. Валентин Радев разясни, че това влиза в пълномощията на чиновниците на Министерство на вътрешните работи. По думите му по този метод по-успешно ще бъдат търсени извършители.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР