Министърът на вътрешните работи в оставка Бойко Рашков съобщи на

...
Министърът на вътрешните работи в оставка Бойко Рашков съобщи на
Коментари Харесай

Рашков: Служителката на МВР, съдействала на Семерджиев, е в болничен

Министърът на вътрешните работи в оставка Бойко Рашков заяви на брифинг, че служителка на Министерство на вътрешните работи е съдействала на Георги Семерджиев по отношение на жестоката злополука в София, при която починаха две млади дами.

По думите му тя е служителка в едно от районните ръководства в столицата и има връзки със Семерджиев, като се чака да бъдат откри какви тъкмо са тези взаимоотношенията им.

" Нали знаете какво вършат в такива случаи, когато са втренчени в някой? В болничен е ", сподели министърът. 

" Ще изясним в елементи случая, обвързван с Георги Семерджиев, в това число, в случай че има съпричастна активност на чиновници на Министерство на вътрешните работи, както и всички случаи, за които имаме подозрение, че са били неглижирани. И това дали някой не е предизвикал индиректно този драматичен случай. Имам поради обстоятелства, които са известно към този момент на Министерство на вътрешните работи. Оказа се, че този човек е без брошура от 2005 година До ден-днешен той е управлявал разнообразни транспортни средства, без да има документ. По отношение на него са предприемани десетки дейности на органи на Министерство на вътрешните работи, в това число са изпращани материали в прокуратурата за формиране на досъдебни производства ", акцентира Рашков брифинг 

" Имаме безспорни данни, че Семерджиев се е постарал да получи шофьорска брошура от Швейцария. След инспекция, ние получихме данни, че Швейцарската конфедерация не е издавала на този български жител сходен документ. С този документ той се е представял при няколко инспекции, като при една от тях той е избягал ", изясни той.

" Днес с моя заповед съм разпоредил на инспектората в Министерство на вътрешните работи да подхващат незабавни ограничения за всички случаи, в които Семерджиев е бил спиран за инспекция и да установим какво отношение има по отношение на него - дали има някакъв резултат от дейностите на Министерство на вътрешните работи ", добави Рашков.

По думите му стартират масирани инспекции на Министерство на вътрешните работи за ръководство на моторно транспортно средство след приложимост на опиати.

" Надявам се и на съдействието на обществеността - апелирам жителите, които стават очевидци на несъответстващо държание на пътното платно, да осведомят на тел. 112. Между 17:30 и 18:00 ч. на същата дата, когато е станал трагичният случай, е имало лек пътен случай, при който един български жител е решил, че за такава дребна щета, каквато му е предизвикал Семерджиев, не е належащо да оповестява на органите на Министерство на вътрешните работи ", сподели още вътрешният министър в оставка.

" Днес едно от моите разпоредби беше неотложно да се обясни този случай в елементи - кои са били чиновниците, които са спрели за инспекция Семерджиев, какво тъкмо са направили при тази инспекция, по какъв начин се е случило по този начин, че той е съумял да избяга, дали са го преследвали, проверявани ли са камери и други сходни обстоятелства. Бъдете уверени, че сега, в който се създадат съответни заключения и в случай че те подсказват за некадърност да се ръководят полицейски функционалности, аз като министър ще направя всичко допустимо да се разделя с тези чиновници ", категори1ен е Рашков.

Той разяснява и елементи от правосъдното минало на Семерджиев.

" Преди прочут интервал от време той е бил хванат с към половин кг марихуана и 400 гр. кокаин. За това нещо, процесът не е протекъл по общия ред. По предложение на прокуратурата, процесът е протекъл по реда на съглашението. Договорили са се прокурора и Семерджиев, с неговия бранител са договорили 8 месеца " отнемане от независимост ". Осем месеца. Сега се откри, че откакто е излязъл от пандиза, той се води на адрес под Пети регион в столицата и е нямало никакво полицейско наблюдаване във връзка с този човек, тъй като видите ли по обяснението е, че той е бил единствено там регистриран, само че тъй като не бил в положителни връзки със неговите родители, той не живеел там, а живеел някъде. А там под Пети регион е има една престъпна работа, която трябвало да знае, че той е освободен от пандиза и да има надзор над него ", описа Рашков. 

" Днес не стана ясно тази работа дали е упражнявала някакъв контрол над този човек и в какво се е изразявало. Тази престъпна работа следила ли е този човек? Ако сумираме всичко, което е могло да бъде направено, а не е направено, аз мисля, че нямаше да стигнем до този случай в този момент ", разяснява още Рашков. 



 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР