Министърът на вътрешните работи в оставка Бойко Рашков съобщи на

...
Министърът на вътрешните работи в оставка Бойко Рашков съобщи на
Коментари Харесай

Рашков: Служителка на МВР е съдействала на Семерджиев

Министърът на вътрешните работи в оставка Бойко Рашков заяви на брифинг, че служителка на Министерство на вътрешните работи е съдействала на Георги Семерджиев по отношение на жестоката злополука в София, при която починаха две млади дами.

" Ще изясним в елементи случая, обвързван с Георги Семерджиев, в това число, в случай че има съпричастна активност на чиновници на Министерство на вътрешните работи, както и всички случаи, за които имаме подозрение, че са били неглижирани. И това дали някой не е предизвикал индиректно този драматичен случай. Имам поради обстоятелства, които са известно към този момент на Министерство на вътрешните работи. Оказа се, че този човек е без брошура от 2005 година До ден-днешен той е управлявал разнообразни транспортни средства, без да има документ. По отношение на него са предприемани десетки дейности на органи на Министерство на вътрешните работи, в това число са изпращани материали в прокуратурата за формиране на досъдебни производства ", акцентира Рашков брифинг 

" Имаме безспорни данни, че Семерджиев се е постарал да получи шофьорска брошура от Швейцария. След инспекция, ние получихме данни, че Швейцарската конфедерация не е издавала на този български жител сходен документ. С този документ той се е представял при няколко инспекции, като при една от тях той е избягал ", изясни той.

" Днес с моя заповед съм разпоредил на инспектората в Министерство на вътрешните работи да подхващат незабавни ограничения за всички случаи, в които Семерджиев е бил спиран за инспекция и да установим какво отношение има по отношение на него - дали има някакъв резултат от дейностите на Министерство на вътрешните работи ", добави Рашков.

По думите му стартират масирани инспекции на Министерство на вътрешните работи за ръководство на моторно транспортно средство след приложимост на опиати.

" Надявам се и на съдействието на обществеността - апелирам жителите, които стават очевидци на несъответстващо държание на пътното платно, да осведомят на тел. 112. Между 17:30 и 18:00 ч. на същата дата, когато е станал трагичният случай, е имало лек пътен случай, при който един български жител е решил, че за такава дребна щета, каквато му е предизвикал Семерджиев, не е належащо да оповестява на органите на Министерство на вътрешните работи ", сподели още вътрешният министър в оставка.

Очаквайте детайлности.



 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР