Министърът на вътрешните работи в оставка Бойко Рашков даде данни,

...
Министърът на вътрешните работи в оставка Бойко Рашков даде данни,
Коментари Харесай

МВР: 1738 души са станали жертви на домашно насилие

Министърът на вътрешните работи в оставка Бойко Рашков даде данни, с които Министерство на вътрешните работи разполага, за броя на жертвите на домашно принуждение, получени за първите пет месеца на 2022 година.

Това стана ясно от отговор на Рашков до народния представител от Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин, съобщи БГНЕС.

Изнесените данни показват систематизирана информация на жертви на домашно принуждение на територията на страната за интервала януари - май 2022 година:

Мъжете, жертви на домашно принуждение са 135. Жените, жертви на домашно принуждение са 1194. А децата, жертви на домашно принуждение са 409.

Рашков акцентира, че в Министерство на вътрешните работи е основана организация, с която се събират статистически данни за осъществени закононарушения, в това число такива, осъществени в изискванията на домашно принуждение. Освен това тази информация се попълня ежемесечно в таблици от районните координатори в регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи въз основа на получени данни от съответния съд в районното ръководство по непрекъснат адрес на причинителя на домашно принуждение.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР