Министърът на вътрешните работи напълно отрече твърденията на лидера на

...
Министърът на вътрешните работи напълно отрече твърденията на лидера на
Коментари Харесай

Маринов отрече твърденията на Нинова, баба Стойна не била проверявана от полицията

Министърът на вътрешните работи изцяло отхвърли изказванията на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, че 73-годишна жена в старешки дом е " била прафилактирана ", тъй като е взела участие в антиправителствен митинг.

Темата повдигна соцлидерката по време на парламентарния надзор към вътрешния министър и попита кой е наредил тази инспекция.

Младен Маринов обаче бе безапелационен - 73-годишната Стойна Льонгова не е била обект на полицейска инспекция и не е притеснявана от чиновници на Министерство на вътрешните работи.

Той изясни, че служители на реда в действителност са се отзовали на сигнал в старческия дом, само че подаден от шефа. Той изискал подпомагане, защото трима души, влезнали при старата жена, като нарушили възбраната за визити поради грипната зараза.

При идване на полицията тримата гости се държали жестоко с органите на реда, а един от тях отказал да покаже персоналните си документи и по тази причина му бил формиран акт.

" По случая са направени съответните докладни мемоари от полицейските чиновници, снети са и спомагателни сведения от длъжностните лица в дома, както и от представителите на фондация, която работи на място. Към материалите от инспекцията е приложено и документално сведене на старата жена. В него тя твърди, че полицейските чиновници са извикани от шефа на дома. Отново съгласно нея същите обиждали и заплашвали органите на реда. Отново в същото сведения възрастнат ажена твърди още, че не е била притеснявана от чиновниците на Министерство на вътрешните работи по отношение на присъединяване й в някакви събития “, изясни министърът.

" Действията на полицейски чиновници са били ориентирани само към нарушаванията на тези 3 лица. Полицейски чиновници не могат да принудят старата жена от митинга да напише, каквото и да било ", акцентира Младен Маринов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР