Министърът на вътрешните работи на Великобритания Прити Пател подава оставка

...
Министърът на вътрешните работи на Великобритания Прити Пател подава оставка
Коментари Харесай

Вътрешният министър на Великобритания хвърли оставка

Министърът на вътрешните работи на Англия Прити Пател подава оставка като министър на вътрешните работи , заяви BBC.

В писмо до премиера Борис Джонсън Пател декларира, че е " моят избор е да послужвам от задната пейка ".  Тя прибавя, че е " жизненоважно " новоизбраната за водач на консерваторите и идващ министър председател Лиз Тръс да поддържа " всички аспекти " на своите политики за справяне с незаконната имиграция.

Пател написа още, че " за мен беше достойнството на живота да послужвам на страната ни като министър на вътрешните работи през последните три години и да осъществим уговорките си да поддържаме и реформираме нашата полиция, да не отстъпвам твърдостта - работещо болшинство, спазващо закона, реформиране на нашата система за имиграция и леговище и битка с тероризма. Вашата поддръжка през този интервал обезпечи непостижим пакет от промени и вложения. "
 Лиз Тръс ще е новият английски министър председател
Лиз Тръс ще е новият английски министър председател

Тръс ще стане четвъртият министър председател на консерваторите след изборите през 2015 година

Говорейки за политиките по отношение на миграцията и робството, в това число схемата за леговище в Руанда, Пател сподели: " Както знаем, няма едно само решение на това голямо предизвикателство и държавното управление би трябвало да се заеме с цялостния набор от въпроси, с цел да спре противозаконното влизане на мигранти в Англия. "

" Поздравявам Лиз Тръс за избирането ни за нов водач и ще ѝ дам поддръжката си като наш нов министър-председател. ", написа Пател.

Припомняме, че Тръс завоюва конкуренцията за водачество на ръководещата Консервативна партия в миг, когато страната е изправена пред рецесия на разноските за живот, индустриални безредици и криза.
 Тръс подготвена да понижи налозите, с цел да преминат британците по-леко през рецесията
Тръс подготвена да понижи налозите, с цел да преминат британците по-леко през рецесията

Ще се бори за повече нововъведения, с цел да избави бизнеса

След седмици на постоянно злонамерена и разногласна борба за водачество, в която външният министър се изправи против някогашния министър на финансите Риши Сунак, Тръс излезе отпред в гласуването на членовете на Консервативната партия.

Събитията се задействаха от оставката на Борис Джонсън, който беше заставен да я разгласи през юли, след месеци на кавги, които доведоха до намаляваща поддръжка за неговата администрация.

Джонсън ще пътува до Шотландия, където ще се срещне с кралица Елизабет във вторник, с цел да подаде публично оставката си. Тръс ще го последва и ще бъде помолена да сформира държавно управление.
 52% от британците чакат Тръс да се провали като министър председател
52% от британците чакат Тръс да се провали като министър председател

Външният министър е любимец за водач на консерваторите

Тръс ще стане четвъртият министър председател на консерваторите след изборите през 2015 година През този интервал страната беше подлагана от рецесия на рецесия и в този момент е изправена пред това, което се предвижда като дълга криза, провокирана от стремглаво възходящата инфлация, която доближи 10,1% през юли.

47-годишната министърка на външните работи в кабинета на Борис Джонсън, Лиз Тръс, даде обещание да работи бързо, с цел да се оправи с рецесията с разноските за живот във Англия, като сподели, че в границите на една седмица ще излезе с проект за справяне с възходящите сметки за сила и обезпечаване на бъдещи доставки на гориво.

Тръс разгласи по време на акцията си, че ще анулира нарастванията на налозите и понижи други данъци - ход, който съгласно някои икономисти ще подхрани инфлацията.
 Тръс води пред Сунак с 22% в ново изследване
Тръс води пред Сунак с 22% в ново изследване

За следващ път английският вънен министър е любимец

Тръс се изправя пред дълъг, безценен и сложен лист със задания, който съгласно опозиционните депутати е резултат от 12 години неприятно държавно управление на консерваторите. Няколко приканиха за предварителни избори - нещо, което Тръс сподели, че няма да разреши.

Тя съобщи, че ще назначи мощен кабинет на ръководство и ще би трябвало да работи интензивно, с цел да завоюва някои депутати от своята партия, които поддържаха Сунак в конкуренцията.

Първи в листата е неотложният въпрос за възходящите цени на силата. Средните годишни сметки за комунални услуги на семействата се чака да скочат с 80% през октомври до 3549 паунда, преди предстоящото нарастване до 6000 паунда през 2023 година, което ще унищожи персоналните финанси.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР