Министърът на вътрешните работи на Румъния Лучиан Боде изпрати отворено

...
Министърът на вътрешните работи на Румъния Лучиан Боде изпрати отворено
Коментари Харесай

Вътрешният министър на Румъния с писмо до австрийския си колега: Решението за Шенген е несправедливо


Министърът на вътрешните работи на Румъния Лучиан Боде изпрати отворено писмо до австрийския си сътрудник Герхард Карнер, в което показва " дълбокото си отвращение " от гласуването на Съвета на Европейски Съюз по правораздаване и вътрешни работи против присъединението на Румъния към Шенгенското пространство. Това оповестява румънската организация Аджерпрес.

„ Пиша Ви, с цел да изразя дълбокото си отвращение от гласуването Ви, откакто на 23 ноември във Виена ме уверихте, в наличието на наши сътрудници, че Вие сте другар на Румъния и вашата позиция не е против Румъния, а против една неработеща система, която не би трябвало да се уголемява с нито една страна “, отбелязва Лучиан Боде в писмото, оповестено на страницата му във Facebook.

Той дефинира решението като " непочтено, незаслужено, без никаква действителна аргументация " и споделя опасения, че то ще провокира големи вреди на равнище Европейски Съюз и рисков казус в сегашния геополитически подтекст. Лучиан Боде добавя, че с този избор са потъпкани освен заслугите на Румъния и нейните жители, само че и полезностите и правилата на европейско равнище.

„ Всички страни членки видяха по какъв начин Австрия одобри едно случайно решение, а причините, показани в края на този развой, нямат връзка с действителността “, добавя Боде. Той напомня, че на среща с австрийския си сътрудник Карнер през февруари е получил увещание за поддръжка от страна на Австрия.

„ Отнесохте се към румънците и Румъния по неправдив, дискриминационен и абсурден метод. Съжалявам, че би трябвало да Ви го кажа, само че този метод на държание и деяние не е подобаващ за нито един политик от Европейския съюз “, акцентира Боде.

Той прецизира, че Румъния остава твърдо и надълбоко обвързана с задачата за присъединение към Шенгенското пространство и освен ръководеното от него министерство, само че и другите структури, участващи в процеса на присъединение, ще продължат да работят със същата увереност и непоколебимо доверие в европейските полезности, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР