Министърът на вътрешните работи на Полша Мариуш Камински обяви, че

...
Министърът на вътрешните работи на Полша Мариуш Камински обяви, че
Коментари Харесай

Полша затяга охраната на свой газов терминал на Балтийско море

Министърът на вътрешните работи на Полша Мариуш Камински разгласи, че към терминала за полутечен природен газ в Свиноуйшче на полското крайбрежие на Балтийско море ще бъде въведена 200-метрова неразрешена зона .

" След експанзията на Русия против Украйна полските служби, отговарящи за държавната сигурност, са в нараснала подготвеност ", се споделя в изказването на Камински.

" Въз основа на рекомендациите на службите се подхващат дейности за усилване на отбраната на сериозната инфраструктура, в която терминалът за полутечен природен газ в Свиноуйшче заема стратегическа позиция ", добави той.

Полша внася към една трета от естествения си газ през терминала в северозападната част на страната.

Полската гранична защита и Агенцията за вътрешна сигурност са подали искане за основаване на неразрешена зона към терминала.
 Полша арестува чужденец за шпионаж в интерес на Русия
Полша арестува чужденец за шпионаж в интерес на Русия

Той е хванат на 21 март

" Опитът от последните месеци, в това число повредата на газопровода " Северен поток ", както и разкриването от полските служби на лица, обвинени в съдействие с съветските секрети служби... постановат вземането на значими решения за гарантиране на сигурността на полската страна и на поляците ", съобщи Камински.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР