Министърът на вътрешните работи на Германия Хорст Зеехофер смята, че

...
Министърът на вътрешните работи на Германия Хорст Зеехофер смята, че
Коментари Харесай

Зеехофер: Никой няма интерес от сваляне на канцлера и разпад на коалицията

Министърът на вътрешните работи на Германия Хорст Зеехофер счита, че е допустимо да се реализира компромис по разногласието за бежанската политика, съобщи Дойче веле.

" Залогът е единството на Европа и единството на Германия. Ситуацията е сериозна, само че преодолима ", разяснява министърът в публикация, оповестена на уеб страницата на в. " Франкфуртер алгемайне цайтунг ".

Същевременно той отбелязва, че като вътрешен министър би трябвало да има право да не позволява в Германия мигранти, които съгласно наредбите на европейското право не могат да се открият в Германия.

Това би трябвало да бъде разисквано сред ХДС и ХСС със блян за реализиране на взаимно задоволително решение, показва Зеехофер, който с изключение на министър е и ръководител на ХСС.

По думите му, решаващо значение ще имат решенията по миграционната политика, които ще бъдат взети на срещата на Европейски Съюз в края на юни.

В изявление за в. " Билд ам зонтаг " той акцентира, че никой няма интерес от събаряне канцлера Ангела Меркел и разпад на парламентарната група на ХДС/ХСС или на ръководещата коалиция.

По-рано в. " Велт ам зонтаг " заяви, че Зеехофер е декларирал, че повече не може да работи с Меркел, а в немските медии се появиха опасения, че обединението може да се разпадне.

 Коалиционен сътрудник на Меркел обмисля разлъка поради мигрантите
Коалиционен сътрудник на Меркел обмисля разлъка поради мигрантите

Баварските ѝ съдружници от ХСС
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР