Министърът на вътрешните работи на Чехия Ян Хамачек казва, че

...
Министърът на вътрешните работи на Чехия Ян Хамачек казва, че
Коментари Харесай

В Чехия става много страшно: Армията вдига полева болница за заразените с К-19 в Прага

Министърът на вътрешните работи на Чехия Ян Хамачек споделя, че армията стартира построяването на полева болница за незабавни случаи с 500 кревати в изложбената площадка Летнани в Прага, оповестява БиБиСи.

Хамачек, който оглавява държавния екип за реагиране при рецесии, съобщи, че е помолил локалните кметове, пожарните служби и армията да дефинират здания, които да служат като краткотрайни лечебни заведения.

Премиерът Андрей Бабиш разгласи, че държавното управление неотложно ще закупи спомагателни 3000 постоянни кревати и 1000 кревати за интензивно поделение в подготовка лечебните заведения да бъдат претъпкани.

Изтекли публични прогнози споделят, че даже и в най-хубавия случай чешките лечебни заведения ще доближат потенциал в границите на две седмици.

Министърът на опазването на здравето прикани всички, които имат здравно обучение, непринудено да дават своите услуги, даже и тези, които към този момент не работят в медицината.

В сряда са регистрирани над 9540 случая, най-високият дневен сбор в страната досега.

Над половината страни в Европейския съюз и Англия бяха оповестени за алена зона за Covid-19 в ново приложение на Европейският център за предварителна защита и надзор на заболяванията.

17 от общо 31 страни, които Европейският център покрива, бяха избрани като алена зона, което значи, че за последните 14 дни случаите са повече от 50 на 100 хиляди души население, а процентът на положителни проби е над 4.

За 5 страни не е избран рискът, поради липса на задоволително информация - това са Австрия, Германия, Швеция, Дания и Исландия, оповестяват от Европейския център за надзор на заболяванията.



Сн.: ecdc europa eu
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР