Министърът на вътрешните работи на Австрия е под натиск заради

...
Министърът на вътрешните работи на Австрия е под натиск заради
Коментари Харесай

Министърът на вътрешните работи на Австрия е под натиск

Министърът на вътрешните работи на Австрия е под напън поради финансово подаяние на атентатора от Крайстчърч на десните екстремисти в алпийската република, обединени в така наречен Движение на идентичните.
Понеже преди време Хербет Кикл ги е нарекъл " единомишленици " немски политици като външполитическия специалист Елмар Брок, слагат въпроса за изключване на австрийския вътрешен министър от обмяната на сектретна информация.

 © БГНЕС
Канцлерът на Австрия, Себастиан Курц, има проблем поради вътрешния си министър. Херберт Кикл, който стартира политическата си кариера с писане на речите на национал-популиста Йорг Хайдер, беше дипломиран от опозицията в австрийския парламент като " министър на идентичните ".

Движението е оценено като дясноекстремистко. Лидерът му Мартин Зелнер отхвърля всякави контакти с атентатора от Крайстчърч, за който стана ясно, че е превел 1500 евро на сметката на така наречен " идентични ".
Мартин Зелнер, водач на " Движението на идентичните ": Съдействах на полицията, тъй като желая час по скоро да се обясни всичко и името ми да бъде изчистено. Не съм член на терористична група. Нямам нищо общо с този мъж с изключение на, че от него съм получил едно пасивно подаяние. Съвсем почтено, по какъв начин можех да знам, че някой който ми праща пари, по-късно ще извърши атентат.
Памфлетът на атентатора от Крайстчърч носи заглавието " Голямата замяна ", слоган употребен от австрийските " идентични ". Австрийският вътрешен министър обаче дефинира " ислямиският тероризъм " като най-голямата опасност за алпийската република. Неглижирането на дясно-екстремистките придвижвания и даже близостта с тях е причина немски политици, като консерваторът Елмар Брок, да зоват за внимание.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР