Министърът на вътрешните работи Младен Маринов призова БСП да не

...
Министърът на вътрешните работи Младен Маринов призова БСП да не
Коментари Харесай

Министър Младенов отговори на атаката на БСП

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов прикани Българска социалистическа партия да не намесват Министерство на вътрешните работи в кавги.

„ Държа Министерство на вътрешните работи да не се въвлича в такива кавги и проблеми, защото още през цялото време сме основали нужната организация със съответните нормативни документи, в това число и срещи с ЦИК и основния прокурор. Ние съблюдаваме прецизно закона и нашите пълномощия “, сподели Маринов, представен от БГНЕС, разяснявайки изнесената по-рано през днешния ден от зам.-председателя на Българска социалистическа партия Кирил Добрев информация, че Министерство на вътрешните работи оказва напън върху партията през последните 10 дни.

„ Всички инспекции са осъществени въз основата на действително подадени сигнали. Те са докладвани в способените прокуратури. Извършена е инспекция и съгласно резултата от тази инспекция работата е прекъсната или е продължена до изясняване на всички обстоятелства и условия “, уточни вътрешният министър.

Той изясни, че предупредителните протоколи се издават въз основата на сигнали и получена информация. Тяхната цел е да се пресече възможна подготовка за осъществяване на нарушаване или закононарушение и не носят правни последствия, в случай че не бъде осъществено такова.
„ Ние издаваме предупредителни протоколи на физически лица. В нашата активност не се ръководим от това кой от коя партия е, а какъв сигнал има към обещано лице. През 2017 година бяха издадени 3500 протокола, все още са към 1200. В момента има 7 досъдебни производства за нарушение на изборния развой, някои от тях са за нарушение на физическата целокупност на офиси на политически партии, други са за подготовка за нарушение на изборните правила “, изясни вътрешният министър и сподели, че има и сигнали за пазаруване на гласове, които, съгласно него, ще продължат да се усилват.

Младен Маринов съобщи, че всеки сигнал, в който има информация за нарушаване на полицейски органи ще бъде тестван и самият той ще вземе отношение по него. Той увери, че ще бъде обезпечена сигурността и безпроблемното протичане на изборния развой.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР