Министърът на вътрешните работи Младен Маринов предупреди за нов вид

...
Министърът на вътрешните работи Младен Маринов предупреди за нов вид
Коментари Харесай

Младен Маринов предупреди за коронавирус, ало-измама

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов предизвести за нов тип ало-измама, обвързвана с ковид. Той регистрира в ъзможността причинители на телефонни измами да се възползват от страха на хората по отношение на епидемиологичната конюнктура в страната.
"Имаме единични случаи за телефонни измами. За това обръщам внимание. Хората се лъжат за най-големите им страхове. Като образец ще дам - измамата е, че техен родственик е болен от ковид и е нужна огромна сума пари, с цел да бъдат настанени в болница ", съобщи Маринов на ексклузивен брифинг в Министерски съвет.
" Призовавам всички хора да не имат вяра на никой различен с изключение на на органите на Министерство на вътрешните работи. Всеки да звъни на телефон на 112 и там ще получи нужната информация ", поучава министърът.
" По отношение на сватбите в малцинствените групи ще наложим по-строг надзор, с цел да няма скупчване на доста хора ", увери той.
" Удължаваме периода за издаване на персонални карти и шофьорски книжки с 6 месеца. Това значи, че в случай че през днешния ден ви изтича картата, тя ще важи още месеца и по този начин няма да има скупчвания пред гишетата за издаване на документи. Същото важи и за документите за газовите уредби - удължаваме периода за прерагистрация до месец май ", успокои Маринов.
" Вчера в Народното събрание бяха признати промени в Наказателния кодекс, които бяха нужни и ще свършат работа. Работим с цялостен потенциал. Получаваме сигнали за опити за далавера с цените на хранителни артикули. Реагираме на всички сигнали. Икономическа полиция работи и няма да допуснем никой да спекулира със страховете на хората ", безапелационен бе Маринов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР