Министърът на вътрешните работи Мариуш Камински днес заяви, че от

...
Министърът на вътрешните работи Мариуш Камински днес заяви, че от
Коментари Харесай

Полша забранява влизането на регистрирани в Русия леки автомобили от неделя

Министърът на вътрешните работи Мариуш Камински през днешния ден съобщи, че от на следващия ден Полша ще забрани влизането на леки коли, регистрирани в Русия, заяви полската осведомителна организация ПАП за Българска телеграфна агенция.

Забраната е спомагателна част от глобите, наложени на Русия и нейните жители по отношение на войната в Украйна, заяви ПАП, цитирайки Камински.

След като през последните няколко дни Естония, Литва и Латвия постановиха възбрана за прекосяване на коли с съветски регистрационни номера, сходна мярка през вчерашния ден наложи и Финландия, съобщи ДПА.

Миналата седмица Европейската комисия съобщи, че влизането на коли с съветски регистрационни номера на територията на Европейски Съюз ще се смята за неразрешен импорт.

Автомобилите са застрашени от конфискация. Нещо повече, в съветски Телеграм канали и медии вървят информации, че в Германия това се случва от няколко месеца. Отбелязва се, че това се отнася освен за влизащи коли, само че и за такива, които в миналото да влезнали на територията на Европа и са останали там.

Подчертава се, че само Финландия е постъпила честно и е дала 6 месеца гратисен интервал за евакуиране на авомобилите от територията на страната.

Цената за изтеглянето на една кола до съветската граница се движи сред 2000 и 3000 евро. Активизирали са се и прекупвачите, като цените, естествено не са пазарни. Засега Европейска комисия дава обещание да не пипа транспортните средства, занимаващи се с пътнически транспорти, само че билетите за рейс към този момент са поскъпнали двойно, означават още съветските медии.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР