Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов заяви, че е имало

...
Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов заяви, че е имало
Коментари Харесай

Калин Стоянов: Недопустимо е политически лидер да се меси в МВР, както го направи Кирил Петков

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов съобщи, че е имало опит за интервенция в работата на Министерство на вътрешните работи от страна на съпредседателя на " Продължаваме промяната " Кирил Петков, единствено че Стоянов не е позволил това.

" Благодаря на премиера, който вчерашният ден удостовери, че водач на политическа партия е правил опит да кадрува в Министерство на вътрешните работи, само че аз не съм го позволил. Смятам, че е недопустмо политически водач да се меси в работата на Министерство на вътрешните работи, както го направи Кирил Петков. Не одобрявам да се издават присъди от телевизионни студиа и обществени мрежи. Живеем в правова страна и всеки е почтен до доказване на противното, в това число и служители на реда ", сподели Стоянов.

Той съобщи, че в нито една европейска страна няма процедура след митинги, сходни на този в четвертък, и доста по-тежки всеобщи вълнения, да хвърчи оставката на вътрешния министър.

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов съобщи, че е склонен на 100% с премиера Николай Денков за нуждата от обширен разбор на случаите на полицейско принуждение по време на митинга в четвъртък. Не е съгласено, обаче, единичните случаи на принуждение да се слагат под общ знаменател с работата на Министерство на вътрешните работи.

" За трети път през последните 5 дни ще изразя своята позиция: не толерилам и не одобрявам никакви форми на насилия - както връху мирни жители, по този начин и върху служители на реда. Всеки, който е позволил демонстрация на принуждение по време на митинга в четвертък - дали служител на реда или грлаждани, ще понесе своята отговорност. В това никой не би трябвало да се съмнява ", сподели той.

Стоянов добави, че е разпоредил вътрешни инспекции и ограничения за попречване на случаите на принуждение.

Съгласен е на 100% с премиера Денков, че е нужен обширен разбор на случаите на принуждение по време на митинга. Не е склонен, обаче, работата на Министерство на вътрешните работи да се слага под общ знаменател с единиците, които са надвишили пълномощията си.

" Затова приветствам сътрудниците, които си свършиха работата. Префектно се справихте! ", сподели Калин Стоянов

Гледайте онлайн тук или на




Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР