Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов трябва да внесе за

...
Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов трябва да внесе за
Коментари Харесай

Вътрешният министър внася в МС доклада за смяната на главния секретар на МВР

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов би трябвало да внесе за утвърждение в държавното управление през днешния ден, отчет за промяната на основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров .

Отстраняването му изиска предишния петък министър председателят Николай Денков, след заседание за зачестилите тежки престъпни закононарушения , в това число и разстрела на Алексей Петров. Премиерът даде причини за поисканото премахване на Петър Тодоров, защото министърът на процедура не работи с него.

Министър-председателят сподели, че новият основен секретар на Министерство на вътрешните работи на мястото на Главен комисар Петър Тодоров ще бъде препоръчан, откакто президента подпише указа за отстраняването му . Също през днешния ден, държавното управление ще дефинира заместник-председател на ДАНС.

Ще бъде признато и решението за подготовката на изборите за общински съветници и кметове планувани за 29-ти октомври. С него ще се разпределят дилемите по подготовката, която е в компетенциите на изпълнителната власт сред министрите с отговорности в процесът.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР