Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов с първо участие в

...
Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов с първо участие в
Коментари Харесай

Стоянов: Борбата с нелегалната миграция ще бъде приоритет за мен

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов с първо присъединяване в Съвет „ Правосъдие и вътрешни работи “ единствено три дни откакто встъпи в служба. Преди старта на съвещанието той организира къси диалози с задграничните си сътрудници, както и с еврокомисаря по вътрешните работи Илва Йохансон. Еврокомисарят изрази предпочитание двамата да проведат двустранна среща-разговор във допустимо най-кратък период.


Министър Стоянов и еврокомисарят Йохансон показаха предпочитание да продължат да работят със същия интензитет.

Вътрешният министър на България беседва и с Федералния министър на вътрешните работи на Австрия Герхард Карнер. Двамата разискаха тематиката за опазването на външните граници на Европейския съюз, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Министър Стоянов срещна австрийския си сътрудник с дейностите, които България подхваща в тази посока. “Борбата с незаконната миграция ще бъде приоритет за мен ”, увери Стоянов. Той акцентира, че в работата си до момента като шеф на ГДБОП има опит и е добре осведомен с оперативната информация по тази тематика. Българският министър още веднъж удостовери желанието на България за основаване на взаимна работна група с Европол, която да работи по противопоставяне на незаконната миграция и предложения Австрия да се включи в нея.


Министър Калин Стоянов беседва и министъра по миграцията на Швеция, която в този момент ръководи Съвета - Мария Малмер Стенергард, както и с испанският си сътрудник Фернадо Гранде-Марласка Гомес. Испания поема ротационното председателство на Съвета на Европейски Съюз 1 юли тази година.

Основни тематики на Съвет “Правосъдие и вътрешно работи ” през днешния ден са Пактът за миграция и леговище, разискване на действието на Шенгенското пространство, както и битката с тероризма. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР