Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов каза, че в МВР

...
Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов каза, че в МВР
Коментари Харесай

Данните от проверката за Нотариуса ще бъдат представени на временната парламентарна комисия, каза Калин Стоянов

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов сподели, че в Министерство на вътрешните работи се прави инспекция за това какви сигнали, очевидни и оперативни, има за Мартин Божанов. Той добави, че резултатите от нея евентуално ще бъдат показани на краткотрайната парламентарна комисия за инспекция на всички обстоятелства и условия, свързани с активността на групата към Мартин Божанов. Стоянов разяснява въпроса по време на чуване в парламентарната комисия по вътрешна сигурност и публичен ред.

От думите му стана известно, че до момента в който е бил шеф на Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " (ГДБОП), фактически е работено по Мартин Божанов и незаконната група, от която той е бил част.

Вчера прокуратурата и полицията направиха обиск в „ SS ” клуб, свързван с Мартин Божанов, като са конфискувани разнообразни материални носители и компютри.

За клуба стана известно след убийството на Божанов. Прокуратурата заяви, че от 2023 година работи по досъдебно произвеждане за проведена незаконна група, част от която е Божанов, основана за оказване на напън на магистрати, за имотни измами и пране на пари. Работата по случая е почнала, откакто в края на 2022 година в прокуратурата постъпва кореспонденция от ГДБОП, формирана по сигнал, където се загатва за съществуването на подобен клуб. Прокуратурата ще ревизира и дали в клуба са ходили магистрати.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР