Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов е наблюдавал внимателно 2

...
Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов е наблюдавал внимателно 2
Коментари Харесай

Министър Стоянов е наблюдавал 2 месеца директорите, които е помолил да напуснат постовете си

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов е следил деликатно 2 месеца с кои шефове на Областни дирекции може да продължи да работи и с кои – не . Днес денем той е имал самостоятелни срещи с към 10 шефове , като по време на тях са били разисквани резултатите от работата им в подтекста на целите на министерството. На част от тях министърът е предложил да изоставен постовете си и да бъдат преназначени на други постове в системата.

Към момента от Министерство на вътрешните работи не разясняват аргументите за рокадите . Според непотвърдена информация на „ bTV “ през днешния ден с министъра са се срещнали шефовете на Областните дирекции във Варна , Враца , Габрово , Ловеч , Пазарджик , Плевен , Разград , Смолян и Търговище .

След убийството в село Цалапица и създалото се напрежение беше, който беше преназначен към Звеното за подкрепяне на министъра на вътрешните работи.

„ Министърът на вътрешните работи има неговите пълномощия да сменя там, където е належащо началниците на регионалните дирекции. Нито се обсъждали къде ще бъдат тези смени. Не сме обсъждали имена. Това е в границите на неговите пълномощия. Просто си прави работата “ , съобщи министър председателят Николай Денков .

Бившият министър на вътрешните работи Иван Демерджиев дефинира случилото се като „ предстояща чистка “ . Според него извиканите шефове са измежду най-добре справящите се и това било видно от разбор. По думите му на част от тях непосредствено им е било декларирано, че би трябвало да бъдат заменени поради „ политически аргументи “.

„ Има и друго смущаващо – когато стана ясно, че тази чистка няма да е безпроблемна. С част от шефовете е воден противоположен диалог и това, което е водено през днешния ден, би трябвало да си остане сред тях и няма да има промяна. Може да си визиите по какъв начин се работи с шеф, на който сутринта си споделил, че го сменяш и следобяд, че би трябвало да не помни за този диалог “, добави той.

Демерджиев добави, че от следващи дейности ще стане ясно какво тъкмо е станало през днешния ден и посочи, че тези измененията неслучайно стават тъкмо преди локалния избор .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР