Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски обяви, че са предадени

...
Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски обяви, че са предадени
Коментари Харесай

Министър Терзийски огласи колко служители на МВР ще се ваксинират

Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски разгласи, че са предадени описи с 11 300 чиновници в системата на Министерство на вътрешните работи, които желаят да си слагат ваксина против COVID-19 непринудено.

Заразените униформени от началото на март досега са 4 002, дейни в този момент са 1 500.

На брифинг стана ясно, че по бюджета на Министерство на вътрешните работи са избрани за разходване 28 млн. лв.. 5 млн. от тях са предопределени за закупуване на специфична здравна техника и инсталация за Медицинския институт на Министерство на вътрешните работи.

Останалите 23 млн. лв. Терзийски посочи, че ще бъдат за всички чиновници, за работата им на първа линия. Правят се и планове за коледни бонуси за работещите в системата на Министерство на вътрешните работи.

„ Това е крачка, която държавното управление направи, с цел да покаже, че се правят оценка нашите дейности в тази сериозна обстановка”, съобщи той.

Терзийски изясни, че в Медицинския институт на Министерство на вътрешните работи има построени COVID-отделения за лежащоболни служители на реда и чиновници на силовото ведомство. Сега там са приети в болница и жители.

„ Затова след диалози с министъра на финансите и премиера Борисов се взе решение за подновяването на апаратурата и увеличение на капацитета”, разгласи вътрешният министър.

Директорът на Института проф. Ненчо Смилов изясни, че в началото със средствата в болничното заведение ще се поддържа образната диагностика с нов скенер.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР