Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски е изпратил писмо до

...
Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски е изпратил писмо до
Коментари Харесай

Наказаха шефа на 6-то РПУ в Пловдив заради дискотека "Сохо"

Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски е изпратил писмо до Валери Симеонов по отношение на направена инспекция по случая с пловдивската дискотека "Сохо ".

Припомняме, че на 4 ноември 2020 година Валери Симеонов изпрати сигнал до основния прокурор, министъра на вътрешните работи и министъра на опазването на здравето, с който изиска да се ревизира скандалния случай на неспазване на Закона за шума и заповедта на здравния министър за противоепидемичните ограничения.

Проверката е открила осъществени дисциплинарни нарушавания от държавни чиновници на VI РПУ при ОДМВР Пловдив. На началника на 6 РПУ е наложено дисциплинарно наказване "порицание " за период от 6 месеца за несъблюдение на служебните отговорности.

Също по този начин, са формирани 2 акта на шефа на клуб "Сохо " за несъблюдение на полицейско предписание да прекрати музиката и затвори заведението, и за това, че не е основал организация, според заповедта на здравния министър за противоепидемични ограничения.

Това е добър образец, който да покаже, че законите би трябвало да се извършват, а чиновниците на реда - да правят работата си, подчинявайки се на закона, а не на политици и локални авторитетни фигури, разяснява Валери Симеонов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР