Министърът на вътрешните работи Герхард Карнер остава категоричен, че включването

...
Министърът на вътрешните работи Герхард Карнер остава категоричен, че включването
Коментари Харесай

Австрия запазва ветото на България и Румъния към Шенген със сухопътни граници

Министърът на вътрешните работи Герхард Карнер остава безапелационен, че " включването на този стадий би било неточност ".

Карнер сподели още, че желае да резервира правото си на несъгласие против присъединението на България и Румъния към Шенген, само че не постанова съответни условия на двете страни. Твърденията бяха направени в изявление за в. " Преса ", написа Digi24 в главната си вест за деня.

" Не става въпрос единствено за Румъния и България. Цялата миграционна система е в пагубно положение. Не съм аз този, който дава оценки за Румъния и България. Водя акция на европейско равнище за функционираща система. А това ще стане единствено в случай че външната граница е предпазена. Това също е основна част от новия пакт за убежището и миграцията, който Европейски Съюз реализира единодушие и който би трябвало да използван. Само тогава още веднъж ще има цялостна независимост на придвижване в Европейски Съюз ", уверен е той.

" Заедно с Румъния и България към този момент направихме крачка напред с въздушния Шенген, а също така и с морския Шенген. И ние би трябвало да продължим напред малко по малко ", добави Карнер.

Декларациите на австрийския министър на вътрешните работи се организират в подтекста на присъединението на Румъния към Шенген, само че единствено с въздушното и морското пространство, като главният залог на договарянията е присъединението по суша, написа Фокус.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР