Министърът на вътрешните работи допусна, че видеото от границата с

...
Министърът на вътрешните работи допусна, че видеото от границата с
Коментари Харесай

Пред bTV говори един от журналистите, разследвали стрелбата по мигранти


Министърът на вътрешните работи позволи, че видеото от границата с прострелян мигрант, е манипулирано. За първи път пред bTV приказва журналистът от " Лайтхаус Рипортс ", който първи и проверява случая.

Разследването се базира на заключенията на самостоятелни специалисти, които изследват видеокадрите.

“Експертът проучва звука от видеото. Изстрелът е ориентиран към индивида, който снима и това е от българската страна на границата. Този човек в никакъв случай не е бъркал и аз нямам никакво подозрение в звуковия разбор. Виждаме хора в униформи, които наподобяват на българските служители на реда, както и два автомобила – боен и граждански джип ”, съобщи журналистът Клаас ван Дийкен.

Вътрешният министър отхвърли патронът да е изстрелян от България и позволи, че следствието е манипулирано. Журналистът от Нидерландия опроверга това: „ Не сме манипулирали безусловно нищо. “

Властите споделят, че в оръжията на българските граничари доминират стоп патрони. Гранични служители на реда не са разпознали мястото от клипа, нито имат данни за пукотевица.

" Не се знае първо от кое място е изстрелът, след това в тази посока, ами в случай че се възпроизведе изстрел и хипотетично предположим, че откъм гърба има и други хора и бъде обиден различен, трети човек, отвън тази група, какво се случва тогава? Така че това са парадокси. По-скоро се преекспонира обстановката, може и да е сцена, може и да е спектакъл ", сподели заместник-председателят на УС на СФСМВР Генади Тенев.

Има сигнали за потърпевши гранични служители на реда още отпреди месец, когато граничар беше убит с ловна пушка.

Снимката на ранен в главата служител на реда, която Министерство на вътрешните работи популяризира, е с изтрити мета данни. Без тях не може да се откри изрично по кое време е правена тази фотография, сподели още журналистът.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР