Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков ще проведе публична лекция

...
Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков ще проведе публична лекция
Коментари Харесай

Рашков с публична лекция за разузнаване и СРС-та

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков ще организира обществена лекция пред курсанти, студенти и преподаватели от Академията на Министерство на вътрешните работи. Лекцията ще се организира през днешния ден, от 11.30 часа в аулата на Академията на Министерство на вътрешните работи, оповестиха от ведомството.

В програмата са планувани две тематики. Първата от тях е „ Разследващите органи в България – история, положение и вероятности “. Ще бъде показано в резюме историческото развиване на следствения уред. Ще бъде подложен акцент върху мястото на следствието в структурата на Министерство на вътрешните работи, факторите и процесите, довели до неговото независимо обособяване в края на предишния век. Ще бъде оценена неговата роля и място към сегашния миг като част от правосъдната власт. В лекцията ще се показа настоящото положение на следствието в Министерство на вътрешните работи и по-специално на проверяващите служители на реда, ще се посочат някои проблеми и ще се дискутират вероятните пътища за тяхното превъзмогване.

Втората тематика е „ Специални разследващи средства – нужда и провокации в наказателното произвеждане “. Ще бъдат прегледани специфичните разследващи средства като един от способите за събиране и инспекция на доказателства. Ще се подчертава на тяхното значение в наказателното произвеждане и събитието, че с тях се лимитират конституционни права и свободи на жителите. Ще бъде прегледан въпросът за аргументите и факторите, предизвикващи засиления публичен интерес към тематиката. В ретроспективен проект ще бъде показана системата за надзор върху потреблението на специфични разследващи средства, измененията които настъпиха и потребностите към днешна дата за нейното възстановяване и връщането на публичното доверие към държавните органи, ползващи и експлоатиращи СРС. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР