Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков обяви пред БНР, че

...
Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков обяви пред БНР, че
Коментари Харесай

Рашков: Подслушването на протестиращи е било денонощно и е платено извънредно

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков разгласи пред БНР, че подслушването в интервалите на ротеситет против държавното управление предишното лято - на политици и на елементарни жители, е вървяло съвсем непрекъснато. Освен това за разлика от други случаи полагането на ексклузивен труд от чиновниците е било платено за разлика от други случаи. "Работили са съвсем непрекъснато, без почивен ден - толкоз доста са били следените жители. С доста ексклузивен труд, който чрезвичайно е бил обезщетен тогава, различен път не са получавали такова спрямо интервала на разгара на митингите ", разяснява той в предаването "Неделя 150 ".

За това, че е имало подслушване, самият Рашков. Обяви, че самодейността за това е на прокуратурата, която е сметнала,че упражняващите конституционното си право да стачкуват като се базират на законов текст, който се отнася за закононарушение срещу републиката. Обяви, че това е станало по разпореждане на прокурор, чието име разгласи, че ще спести сега.

Вероятно в съзнанието му има мисъл, че никой няма право да стачкува против държавното управление на Борисов.

По мотив друга - че прокуратурата има данни, които не оповестява, за хора от правосъдната система, политици, от изпълнителната власт и кметове, които имат недекларирано имущество в чужбина, той уточни, че прокуратурата преднамерено държи тези данни. Според него една от вероятните аргументи е да не си основава неприятности със мощните на деня, а другата е, че такива хора са мощно уязвими и елементарно манипулируеми и "могат да правят доста неща под диктовка ". Даде образец, че в случай че има данни за арбитър, то той би решил дело по метод, по който му кажат началниците, с цел да не се даде публичност на случая му. Висшият правосъден съвет има много изрично държание в поддръжка на основния прокурор неслучайно, уточни още той. "Прокуратурата има данни за магистрати от Висш съдебен съвет. Там има материали за почитан прокурор и за неговата брачна половинка. Един подобен прокурор няма да изиска да се разгласяват такива данни, тъй като ще зародят въпроси и за него самия ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР