Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков констатира, че има обвързаности

...
Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков констатира, че има обвързаности
Коментари Харесай

Бойко Рашков няма да съкращава и да закрива районни управления

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков установи, че има обвързаности и зависимости сред чиновници на Министерство на вътрешните работи и външни политически фактори, което е неприемливо. Това мъчно се изкоренява, тъй че тази активност ще продължим да я ограничаваме още дълго време. В някои регионални дирекции имаме доста положителни резултати, само че в столичната дирекция има влошени индикатори. Ако в районните дирекции има 60% разкриваемост на закононарушенията, в столицата разкриваемостта е към 35%, уточни Рашков.

Коментарът си той направи по време на присъединяване си в Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред в отговор на въпрос на депутата от Българска социалистическа партия Крум Зарков.
 Български военачалник от запаса разкривал секретна информация за Европейски Съюз и НАТО на Русия
Български военачалник от запаса разкривал секретна информация за Европейски Съюз и НАТО на Русия

Свръзката е бил консултант от съветското посолство в София

Това, което стана през днешния ден и това, което персонално установявам е, че не се ползва закона за Министерство на вътрешните работи и обикновени правила от Наказателния кодекс, е много отчайващо. Академията на Министерство на вътрешните работи ще се занимава с органите на реда, които не съблюдават закона и ще ги образоват да го вършат, акцентира Рашков.

Според него положителното е, че доста служби почнали да работят доста по-динамично . За това може би се дължат положителните индикатори по някои от действия. Лошото е, че нещата са били относително добре предходната година, само че някак си Бойко Рашков не е удовлетворен, тъй като Министерство на вътрешните работи може да работи още по-добре.

Той се надява през актуалната година да се отделят нужните средства за границите.
 Пропускаме украинските жители при омекотен режим
Пропускаме украинските жители при омекотен режим

Взели сме всички ограничения за идващите към българската граница украинци

За годишния разбор на силите и средствата в Министерство на вътрешните работи за разкриването на престъпността и терзанието, че могат да се закрият структури на полицията, Рашков посочи, че народни представители ходили при него с недоволството, че щели да се закриват звена и структури в Министерство на вътрешните работи, само че министърът не знаел за такова нещо. Някои доста удачно се е вклинил да внесе безредици в нашите редици, с цел да може да се безпокоят службите. Няма такава концепция да се закриват звена и структурите в Министерство на вътрешните работи, увери министърът.

Не се планува да се редуцират, уволняват и изхвърлят хора от работа, успокои Рашков.

Той увери, че няма да стане издънка и да се закриват районни ръководства.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР