Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков е споделил пред евродепутати

...
Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков е споделил пред евродепутати
Коментари Харесай

Рашков алармирал евродепутати за липсата на контрол върху главния прокурор

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков е споделил пред евродепутати констатацията си, че основният прокурор на България счита Министерство на вътрешните работи за отделение на неговата институция.

Твърдението се съдържа в отчета за задачата в България на Мониторинговата група от Комисията за цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи в Европейския парламент, което се организира в края на септември, съобщи БНР.
Национална агенция за приходите прави цялостна данъчна инспекция на Бойко Рашков
Националната организация по приходите (НАП) прави цялостна данъчна инспекция на служебния вътрешен министър Бойко Рашков. Това потвърдиха от прочие..

В понеделник в парламентарната комисия в Брюксел ще има обмяна на отзиви по отчета.  

Рашков е алармирал и за неналичието на надзор върху основния прокурор и е показал, че политическата взаимозависимост изяснява за какво няма стартирано следствие против някогашния министър председател Бойко Борисов макар фотосите и записите.

Министърът е подчертал, че има случаи на огромна корупция, свързани с автомагистрали и язовири, а отпуснатите от Европейски Съюз средства не са били вярно следени. Българските служби не са си свършили работата по „ Закона Магнитски “, считат Рашков и евродепутатите.

На срещата сред вътрешния министър и евродепутатите е очебийно, че при предходното държавно управление не е водено съответно следствие за потреблението на несъразмерна мощ от полицията против протестиращите.
Бойко Рашков приказва за версиите за нещастието с изгорелия рейс на автомагистрала " Струма "
Служебният вътрешен министър Бойко Рашков дойде на мястото на случая на Автомагистрала „ Струма “, където 46 души починаха и 6 са...

„ Барселонагейт “ е в досъдебна фаза и затова основният прокурор не може да желае или да дава каквато и да било информация без единодушието на наблюдаващия прокурор, е споделил от своя страна Иван Гешев. Той е заречен да изпрати спомагателна информация за методологията на следствието на случаите и на така наречен „ златни кюлчета “, в случай че има такава.

Мониторинговата група е имала срещи с тогавашния министър на правораздаването Янаки Стоилов и с вицепремиера за еврофондовете Атанас Пеканов. Двамата били безапелационни, че конфискацията е един от инструментите за битка с корупцията и че тя би трябвало да бъде прилагана по метод, който да дава резултати.

Министърът на културата Велислав Минеков е дал за образец даването на 500 хиляди евро за позитивно отразяване на активността на едно министерство, което дефинира като „ пазаруване на съвест “.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР