Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков е споделил пред евродепутати

...
Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков е споделил пред евродепутати
Коментари Харесай

Рашков се оплака на европрокурори, че няма контрол върху Гешев

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков е споделил пред евродепутати констатацията си, че основният прокурор на България счита Министерство на вътрешните работи за отделение на своята институция, оповестява БНР.

Твърдението се съдържа в отчета за задачата в България на Мониторинговата група от Комисията за цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи в Европейския парламент, извършена в края на септември.

Предстои в понеделник в парламентарната комисия в Брюксел да бъдат обменени отзиви по отчета.

Рашков се е оплакал и от неналичието на надзор върху основния прокурор. Той е декларирал, че политическата взаимозависимост изяснява за какво не е стартирано следствие против някогашния министър председател Бойко Борисов макар фотосите и записите. Министерство на вътрешните работи министърът е показал, че има случаи на огромна корупция, свързани с автомагистрали и язовири, а отпуснатите евросредства не са били вярно следени.

Рашков и евродепутатите са на мнение, че българските служби не са си свършили работата и по
 Гешев го пазят от три места, от какво се опасява, пита Рашков
Гешев го пазят от три места, от какво се опасява, пита Рашков

Дори би било добре Иван Гешев да бъде основателят на такава смяна

На срещата с вътрешния министър е очебийно, че при предходното държавно управление не е водено съответно следствие за потреблението на несъразмерна мощ от полицията против протестиращите.

От своя страна обвинител №1 Иван Гешев е подчертал, че, заради което основният прокурор не може да желае или да дава информация без единодушието на наблюдаващия прокурор. Той е заречен да изпрати спомагателна информация за методологията на следствието на случаите и на така наречен " златни кюлчета ", в случай че има такава.

Мониторинговата група е провела срещи с тогавашния министър на правораздаването Янаки Стоилов, както и с вицепремиера за еврофондовете Атанас Пеканов. Двамата са били безапелационни, че конфискацията е един от инструментите за битка с корупцията и би трябвало да бъде прилагана по метод, който дава резултати.

Министърът на културата Велислав Минеков пък е дал за образец даването на 500 000 евро за позитивно отразяване на активността на едно министерство, което дефинира като " пазаруване на съвест ".
 Рашков желае зам. основният прокурор да проверява началника си Гешев
Рашков желае зам. основният прокурор да проверява началника си Гешев

Готов е да сезира и самия основен прокурор
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР