Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков е изпратил в понеделник

...
Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков е изпратил в понеделник
Коментари Харесай

Бойко Рашков е изпратил доклада за Барселонагейт на Гешев

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков е изпратил в понеделник следобед отчета за Барселонагейт на основния прокурор Иван Гешев, оповестяват през вчерашния ден медии. По-късно представителят на спецпрокуратурата Христо Кръстев разгласи на брифинг, че са направени и изпратени две европейски заповеди за следствие. По думите му едната към този момент е получена в понеделник и тя съставлява 219 страници на испански език. След превода тя ще бъде оценена. Кръстев посочи, че 90% от следствието са завършили.

Получената информация от испанската полиция до Министерство на вътрешните работи по случая беше коментирана от премиера Кирил Петков. Той удостовери, че в отчета има фотоси на Бойко Борисов, само че водачът на ГЕРБ не е махленски непосредствено. Казва се единствено, че има забъркани висшестоящи лица в тази спекулация, разясни Петков. Чуждите служби ни подават информацията за изпирането на 5 млн. лева, само че никой няма да ни свърши нашата работа, разясни той.

" Новата КПКОНПИ няма да е различна прокуратура. Тя ще е от хора, които търсят доказателствата, на които прокуратурата няма да може да се опълчи ", разяснява Петков.

Изпратените от Испания материали не съдържат съответни обвинявания против някогашния министър председател Бойко Борисов, призна преди две седмици и вътрешният министър Бойко Рашков след заседението на отрасловата парламентарна комисия. " Доста са нещата, които са изпратени със снимков материал и със заключението, че най-вероятно се касае за скица за пране на пари. Да, загатва се името на Борисов, само че няма съответни обвинявания ", изясни тогава Рашков.

Няма да има обективно следствие, до момента в който Гешев е отпред на прокуратурата, разяснява през вчерашния ден водачът на " Да, България " Христо Иванов. Той чака замитане под килима, тъй като Гешев на това се крепи. Борисов, ГЕРБ и Движение за права и свободи го крепят, с цел да им обезпечава това замитане и да не се организира конституционна промяна, разясни Иванов.

" Нито съм имал къща в Барселона, нито парцели. Да разсекретят отчета, в случай че го има, или да се извинят ", съобщи по-рано Бойко Борисов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР